Haal het maximale uit uw hoorapparaat met accessoires

Leestijd: 5 min
door Audika
04/05/19

BLOG

Het is fantastisch wat een wereld aan geluiden u terugkrijgt met een hoortoestel. Maar dat is nog niet alles. Er bestaan diverse accessoires waarmee u nog meer profijt heeft van uw hoorapparaat. Wij zetten de belangrijkste voor u op een rij.

Verbind met de ringleiding op openbare plekken

Misschien herkent u dit logo, een oor met een ‘T’ ernaast. Het is te vinden op veel openbare plekken zoals theaters, bioscopen, collegezalen, musea, kunstgaleries en kerken. Dit logo geeft aan dat op die plaats een ringleiding aanwezig is.

Een ringleiding stuurt geluid rechtstreeks door naar uw hoorapparaat. Dat houdt in dat het geluid van bijvoorbeeld een film of spreker door een microfoon in het gebouw wordt opgenomen en vervolgens direct in uw oren wordt afgespeeld. Hiervoor heeft u wel hoortoestellen met T-stand optie nodig.

hoorapparaat-accesoires-blog

Telefoneer via bluetooth

Veel moderne hoortoestellen kunt u via bluetooth verbinden met uw smartphone. Op deze manier hoort u tijdens een telefoongesprek de stem van de ander direct via uw hoorapparaat. Het hoorapparaat wordt eigenlijk een handsfree headset. Dit werkt ook voor videobellen, zoals Facetime en Skype.

Er bestaan zogenoemde ‘Made For iPhone’ hoortoestellen. Deze kunt u direct verbinden met een iPhone, zonder tussenkomst van een extra accessoire. Hierbij spreekt u in de microfoon van de telefoon. 

Voor andere smartphones heeft u een streamer nodig. Dit is een apparaatje met een microfoon die uw stem opvangt. Veel streamers hangt u om uw nek, maar moderne varianten kunt u discreet aan uw kleding bevestigen.

Bedien een hoorapparaat met uw afstandsbediening

Sommige hoortoestellen kunt u aanpassen terwijl u ze draagt. Meestal hebben ze een klein knopje om het programma mee te wisselen, bijvoorbeeld voor in een rumoerige ruimte. Sommigen hebben een volumewieltje.

Met een afstandsbediening is het mogelijk om deze aanpassingen zeer discreet te maken. Dit kan met een apparaatje zo klein als een autosleutel. Heeft u een smartphone? Veel moderne hoorapparaten kunt u ook bedienen met een app.

Vang spraak op met een microfoon op afstand

Hoewel hoortoestellen steeds beter worden, hebben ze in specifieke situaties soms wat hulp nodig. Houdt iemand een presentatie in een grote ruimte, of praat u met iemand in een zeer rumoerige omgeving? Dan kan een microfoon op afstand een uitkomst zijn.

De spreker die u wilt verstaan, bevestigt de microfoon op zijn kleding. De spraak komt direct binnen via uw hoortoestel.

Houd uw hoortoestel veilig met een draagkoord

Gelukkig kunt u met de hoorapparaten van tegenwoordig volop deelnemen aan activiteiten. Hardlopen, mountainbiken of paardrijden? Geen probleem. Wel is het belangrijk om hierbij uw apparaten veilig te houden. U wilt immers niet dat ze uitvallen en beschadigen of zelfs kwijtraken.

Om uw hoortoestellen veilig te houden, kunt u deze vastmaken met een veiligheidskoordje. Deze bevestigt u gemakkelijk met een clip aan uw kraag. Vallen uw toestellen een keer uit, dan raakt u ze zeker niet kwijt.

Vraag uw audioloog naar de mogelijkheden

Wilt u meer weten over de mogelijkheden met uw hoorapparaat? Onze audiologen geven u graag meer informatie.


Vind een hoorcentrum bij u in de buurt

Reacties