Afbeelding van publiek tijdens een muziekoptreden

Gehoorbescherming

Audika begrijpt de impact die gehoorverlies kan hebben op iemands leven. Daarom bieden we gehoorbescherming aan die speciaal zijn ontworpen om mensen te beschermen tegen schadelijk geluid.

Onze gehoorbescherming is comfortabel, effectief en kan op maat worden gemaakt om aan de individuele behoeften van elke persoon te voldoen. Of het nu gaat om werk, hobby's of gewoon dagelijkse activiteiten, Audika kan helpen uw gehoor te beschermen en te behouden.

Bel ons voor gehoorbescherming op maat →

Waarom is het belangrijk om gehoorbescherming te gebruiken?

Gehoorschade is altijd permanent, het is dus verstandig om gehoorschade te voorkomen. Het gefluit van vogels, het ruisen van de wind, maar ook muziek, via een koptelefoon of tijdens een concert, allemaal geluiden waar je minder van geniet wanneer je gehoorschade hebt opgelopen. Wanneer je rekening houdt met je gehoor geniet je langer van de geluiden die je gelukkig maken. 

Gehoorbescherming helpt niet alleen om gehoorschade zoveel mogelijk te voorkomen, ook de kans op tinnitus vermindert wanneer je je gehoor beschermt. 

Afbeelding van een oordopje
Gehoorbescherming op maat Variphone

Welke soorten gehoorbescherming zijn er? 

Er zijn verschillende soorten gehoorbescherming met verschillende functies. Zo bestaat er universele gehoorbescherming, maar het is ook mogelijk om gehoorbescherming op maat aan te schaffen (otoplastieken). Wij bieden gehoorbescherming voor verschillende gelegenheden. Wij bieden niet alleen gehoorbescherming voor muziek, werk of je hobby.

Bij ons kan je ook terecht voor oordoppen om te zwemmen, oordoppen om te slapen of oordoppen om te vliegen. Daarnaast bieden wij zowel harde oordoppen (gemaakt van acrylaat) als zachte oordoppen (gemaakt van siliconen) aan. Op die manier bieden wij ook persoonlijke hoorzorg als het gaat om gehoorbescherming.

Soorten gehoorbescherming

Hoe klinkt muziek met gehoorbescherming?

Een veelgenoemd argument tegen gehoorbescherming is dat het niet lekker zit of dat het afdoet aan de beleving: muziek klinkt doffer en daardoor is de beleving bij een concert of festival minder. Met de gele, schuimrubberen oordoppen is dit zeker het geval; deze dempen al het geluid ten koste van de muziekbeleving. Daarnaast is het lastiger om je vrienden te verstaan met deze oordoppen. Echter, deze oordoppen zijn beter dan helemaal geen gehoorbescherming dragen.

Tegenwoordig is er geavanceerdere gehoorbescherming beschikbaar; zowel universele, als op maat gemaakte oordoppen zijn verkrijgbaar met een muziekfilter. Op maat gemaakt oordoppen met een filter brengen het dB niveau terug naar een veilige grens. De muziekbeleving blijft hetzelfde, maar je loopt geen risico op gehoorschade.

Bel ons voor gehoorbescherming op maat →