HOORdeel zelf

Deze gratis en vrijblijvende test duurt slechts 5 minuten.

Stel uw gehoor op de proef met deze hoortest. Met behulp van achtergrondgeluiden, toontests en zelfevaluatievragen, geeft deze luistertest een indicatie van hoe goed u hoort.

U krijgt uw resultaten meteen na de afronding van de test te zien. 

*
*
*
*
*
*

Maakt u liever een afspraak voor een hoortest in één van onze hoorcentra?

Boek dan nu zelf uw afspraak via onze online booking tool, waar en wanneer u wil. Uw afspraak wordt meteen bevestigd.

Boek uw gratis hoortest

Onze online hoortest begint met vier eenvoudige vragen over uw gehoor in alledaagse situaties. Daarna luistert u naar enkele korte gesprekken met achtergrondgeluiden. Na elke discussie krijgt u een paar vragen. Uw antwoorden laten zien hoe goed u heeft gehoord wat er in de gesprekken is gezegd. Zodra u de online hoortest heeft voltooid, krijgt u onmiddellijk uw resultaat.

Als uit de online hoortest blijkt dat uw gehoor misschien minder is geworden, heeft u de mogelijkheid om een afspraak te maken voor een gratis hoortest bij een van onze audiologen. De afspraak is gratis, geheel vrijblijvend en kan in slechts enkele minuten worden afgerond. 

Op basis van de antwoorden die u tijdens de online test geeft, wordt u in één van de volgende drie categorieën geplaatst: geen gehoorverlies, matig gehoorverlies of significant gehoorverlies. 

Als uit de online test blijkt dat uw gehoor minder is geworden, bieden wij u de mogelijkheid om een afspraak te maken met een van onze audiologen. 

Bij de afspraak kunnen we uw gehoor meer in detail testen en zullen onze specialisten u advies geven over hoe u gehoorverlies kunt laten behandelen. Onze hoortests zijn gratis en zonder enige verplichting, net als de online hoortest.

Veel mensen gebruiken online hoortests of hoortest-apps om een algemeen idee te krijgen van hoe goed ze horen. Deze opties zijn een geweldige plek om te beginnen. Houd er echter rekening mee dat de resultaten van de online hoortest geen exacte resultaten kunnen opleveren. Het is niet alleen onmogelijk om te controleren of de geluidsniveaus die u hoort correct zijn gekalibreerd, ze zijn ook uitsluitend afhankelijk van frequenties en tonen en mogen daarom alleen als richtlijn worden gebruikt. 

De betere online hoortests combineren zelfevaluatievragen en luistertests met achtergrondgeluiden. Dit helpt bij het beoordelen van uw vermogen om spraak te onderscheiden van lawaai, zonder dat er absolute geluidsniveaus gegarandeerd hoeven te worden.

De enige manier om uw gehoor goed te testen is door een bezoek te brengen aan een gespecialiseerd hoorcentrum.

Vind een hoorcentrum bij u in de buurt

U bent wellicht ook geïnteresseerd in

 • read-more1
  Gevolgen van onbehandelde gehoorproblemen

  Leven met een onbehandeld gehoorverlies beïnvloedt veel meer dan uw vermogen om te horen. Onbehandeld gehoorverlies kan grote gevolgen hebben voor uw geestelijke en lichamelijke gezondheid, uw sociale leven en zelfs uw inkomstenpotentieel. Hoe langer uw gehoorverlies onbehandeld blijft, hoe ernstiger de gevolgen kunnen worden.

  Meer informatie


 • Voordelen van beter horen

  Er zijn een aantal voordelen als u besluit iets aan uw gehoorverlies te doen. Er is geen reden om uw gehoorverlies onbehandeld te laten, maar er zijn er ten minste 4 om wél actie te ondernemen. Van het verbeteren van uw gezondheid en welzijn tot het versterken van uw inkomstenpotentieel en sociaal leven; er zijn vele redenen om actie te ondernemen.

  Meer informatie

 • read-more3
  Stappen naar beter horen

  Het traject naar beter gehoor is misschien gemakkelijker dan u denkt. In slechts drie stappen bent u op weg naar uw beste gehoor. Begin met het maken van een afspraak voor een gratis hoortest met een expert bij u in de buurt. Bezoek vervolgens één van onze audiologen om uw hoortest uit te voeren. Tenslotte hebt u de mogelijkheid het hoorapparaat dat bij uw levensstijl past te kiezen om weer goed te horen.

  Meer informatie

De weg naar beter gehoor is misschien gemakkelijker dan u denkt

Veelgestelde vragen over de online hoortest