Afbeelding van accessoires hoorapparaten
Blog

Haal het meeste uit je hoortoestellen dankzij deze accessoires

16/11/2020 0:00:00 • 10 minuten leestijd

Tags • Hoorapparaten

Hoorapparaten helpen je opnieuw verbonden te zijn met de wereld rondom jou. Een groot aantal accessoires zorgen ervoor dat je volledig kan genieten van alle kleine nuances. Van volledig geïntegreerde systemen tot aparte accessoires, dankzij deze toestellen en diensten kan je het meeste halen uit je hoortoestellen.

Accessoires voor TV en muziek

Een van de eerste tekenen waaraan men vaak beginnend gehoorverlies kan herkennen, is het slecht horen van de televisie of radio. De TV staat volgens jou nooit op het juiste volume en je moet steeds weer naar de afstandsbediening grijpen om het luider te zetten. Dit kan al eens voor spanningen zorgen binnen huishoudens waar je misschien de enige met een gehoorverlies bent. Gelukkig bestaan er voor dit probleem verschillende oplossingen zodat iedereen in huis kan genieten van het juiste volume.

De Sennheiser Set 860 kinbeugel

Eén zo’n oplossing is bijvoorbeeld de Sennheiser Set 860, een luisterondersteuningssysteem dat draadloos de klanken van de televisie rechtstreeks in het oor afspeelt. Dit slimme luisterapparaatje biedt je de mogelijkheid om het volume zo in te stellen dat het voor jou goed verstaanbaar is, zonder dat de TV te luid is voor de mensen in jouw omgeving. Het geluid van de kinbeugel is namelijk volledig onafhankelijk van de audio van de TV.

De audio kan ook perfect aan uw persoonlijke voorkeuren worden aangepast. Zo kan je kiezen uit vooraf ingestelde luisterprofielen en kan de balans tussen het linker- en rechteroor worden afgesteld.

Bovendien beschikt de Sennheiser Set 860 over een ingebouwde microfoon, volumeregelaar en ruisonderdrukking om de achtergrondgeluiden op TV te verminderen en de dialogen te benadrukken voor een optimale luisterervaring.

De kinbeugel kan zowel door hoortoesteldragers als niet hoortoesteldragers worden gebruikt.

Enkele voordelen op een rijtje: 

  • Draadloos
  • Het door jou gekozen volume heeft geen invloed op het volume van de TV luidsprekers
  • Functie voor het verbeteren van spraak
  • 3 verschillende hoorprofielen om het geluid aan te passen aan jouw persoonlijke voorkeur
  • Bereik tot 70 m
  • Gebruiksduur tot 18 uur
  • Oplaadtijd 3 uur
  • Digitale en analoge audio-ingang waardoor deze bijna op alle TV’s eenvoudig kan worden aangesloten
  • Zeer gemakkelijk te bedienen
  • 2 jaar garantie

 

TV adapter

Deze adapter zorgt ervoor dat je hoorapparaat draadloos verbonden is aan de TV, waardoor je het geluid van de televisie rechtstreeks in je hoortoestellen hoort. Zo is de audio verstaanbaarder en kan je het volume kiezen dat perfect voor jou past.

Met tv-adapter naar geluid televisie luisteren in hoorapparaat

 

Afstandsbediening

Met deze afstandsbediening kan je gemakkelijk en op discrete manier het volume van je hoorapparaten aanpassen of het geluid volledig dempen. Het laat je ook toe om tussen verschillende programma’s van je hoortoestel te schakelen.

Hoe verbind je je hoortoestel met de Remote Control 3.0? Ontdek het in deze instructievideo.

 

Handsfree bellen via je hoorapparaat

Begrijpen wat er via de telefoon wordt gezegd kan al moeilijk zijn voor mensen met een normaal gehoor, laat staan voor mensen met een verminderd gehoorvermogen. Ook voor zij die een hoorapparaat dragen, kan bellen best een uitdaging zijn. Waar hou je best de telefoon om de klanken zo duidelijk mogelijk te horen? Is het beter om de speaker op luid te zetten? Wat met al dat achtergrondgeluid?

 

Bluetooth-hoorapparaten

Een gemakkelijke oplossing indien u Bluetooth-hoorapparaten heeft, is om deze te verbinden met uw gsm. Zo krijgt u de klanken van het telefoongesprek rechtstreeks in uw hoorapparaat te horen en kan u genieten van een duidelijk telefoongesprek in beide oren terwijl achtergrondgeluid verminderd wordt. Indien u beschikt over een Android gsm, dan heeft u een bijhorend toestelletje zoals de ConnectClip nodig als tussenschakel om de verbinding tussen uw smartphone en Bluetooth-hoorapparaat mogelijk te maken.

Meer weten over Bluetooth-hoorapparaten

 

ConnectClip

De ConnectClip is een microfoon en headset in één. Het streamt de klanken van uw smartphone, tablet of computer rechtstreeks naar uw hoortoestellen om muziek af te spelen of om gemakkelijk handsfree te kunnen bellen. Zo hoort u de stem van de beller rechtstreeks in uw hoorapparaat en vangt de interne microfoon op wat u als spreker zegt. Verstaat u iemand minder goed? De ConnectClip functioneert ook als een normale microfoon, waarbij de stemmen uit uw omgeving rechtstreeks naar uw hoortoestel worden gestreamd.

Connectclip met hoorapparaat verbinden

 

Mobiele Apps

Er bestaan reeds verschillende apps voor uw smartphone die het toelaten om het meeste te halen uit uw Bluetooth-hoortoestel

 

Oticon On App

De Oticon ON app biedt u de mogelijkheid om gemakkelijk en snel de instellingen van uw hoorapparaat bij te stellen of het volume aan te passen. Uniek is ook de Tinnitus SoundSupport functie om verzachtende geluiden voor oorsuizen af te spelen in uw hoortoestellen. Maar is er nog meer! Dankzij de Oticon ON app kan u uw hoorapparaat verbinden met toestellen en diensten die verbonden zijn met het internet. Denk maar aan uw kalender, huishoudapparaten, email, etc. Zo kan u bijvoorbeeld instellen dat u een melding hoort in uw hoortoestel wanneer u een email heeft, of wanneer de wasmachine klaar is!

 

RemoteCare App

De laatste nieuwe innovatie in hoortoestelindustrie is de RemoteCare app van Oticon, de pionier in virtuele hoorzorg die hoortoesteldragers in contact brengt met hun hoorexpert. We begrijpen dat een bezoek aan één van onze hoorcentra niet altijd mogelijk is. Dankzij de RemoteCare app kan u nu online hulp verkrijgen en een virtuele consultatie houden met uw hoorexpert, zonder dat u hiervoor uw huis moet verlaten. De audioloog kan vanop afstand de instellingen van uw hoorapparaat aanpassen, die u dan in realtime kan testen. Zo kan u steeds genieten van de beste geluidskwaliteit van uw hoortoestel, zonder dat u hiervoor naar één van onze hoorcentra moet gaan.

Op zoek naar accessoires voor uw hoorapparaat? Onze hoorexperten staan steeds klaar om u te helpen zoeken naar accessoires die compatibel zijn met uw hoortoestellen.