Veel voorkomende vragen in tijden van corona

Leestijd: 10 min
door Audika
24/06/20

BLOG

Wij zijn er ons van bewust dat de huidige situatie razendsnel kan veranderen. Daarom zullen wij deze vragen en info, wanneer nodig, ook updaten. Indien u nog extra vragen heeft, aarzel niet ons te contacteren via onze contact pagina.  

 

Vragen over uw gehoor, uw hoortoestel, uw hoorcentrum,..

Welke maatregelen neemt Audika nu de hoorcentra opnieuw open zijn?

In eerste instantie willen wij uiteraard voor iedereen een omgeving creëren waar men zich veilig voelt. Hieronder een kort overzicht van de maatregelen die wij hebben getroffen:

- Desinfectiezuil aan de ingang (met handschoenen en gel voor iedere bezoeker)
- Gebruik van mondmaskers door personeel
- Een tussenscherm in plexi aan de receptie en in de bureau van de audioloog
- Alle ruimtes worden na bezoek volledig ontsmet
- Strikte procedures voor hoortesten, onderhoud,...
- Je kan enkel nog op afspraak langskomen

Meer info

 

Ik voel me niet 100% maar heb een afspraak, kan ik deze annuleren?

Indien u één van volgende symptomen vertoont: 
- Koorts
- Hoest
- Keelpijn
- Kortademigheid

is het aangeraden om uw afspraak te verzetten naar een later tijdstip. Gelieve uw audioloog te verwittigen. 

 

Ik zou graag iemand contacteren, hoe doe ik dit het best?

Wij zijn elke werkdag bereikbaar tussen 9u en 17u. Dit kan zowel telefonisch op  +32 (0)800 30 929 als via contact@audika.be. Indien u buiten onze uren belt, kan u steeds een boodschap nalaten en we contacteren u zo spoedig terug.

 

Ik heb geen batterijen, filters en domes meer. Waar kan ik terecht voor nieuwe batterijen en onderhoudsproducten?

U kunt batterijen en onderhoudsproducten bestellen via onze webshop. Bent u niet in de mogelijkheid om dit online te bestellen, kan u ons altijd contacteren via contact@audika.be of via +32 (0)800 30 929 en wij sturen u deze zo snel mogelijk op. 

 

Wanneer organiseren jullie terug een actiedag?

Nieuwe actiedagen staan momenteel nog niet op de planning. Wij volgen de huidige situatie nauwgezet op en bekijken samen met het team wanneer we deze opnieuw kunnen organiseren. 

 

Mijn apparaat is defect, wat kan ik doen?

Contacteer ons telefonisch op +32 (0)800 30 929 of via contact@audika.be en we helpen u spoedig verder. Indien het gaat om een urgente situatie, zijn onze audiologen beschikbaar om een afspraak in één van onze centra vast te leggen.

 

Ik heb een onderhoud nodig op mijn hoorapparaat. Kan ik hier mee wachten?

Een slecht onderhouden hoortoestel kan een impact hebben op de kwaliteit van uw gehoor. Daarom raden wij u aan om dit op regelmatige basis zelf of te laten onderhouden. Om u alvast op weg te helpen, kan u hier een aantal filmpjes terugvinden die u hiermee verder kunnen helpen. Forceer nooit iets want een hoortoestel is een heel fragiel voorwerp. Bij twijfels of vragen, aarzel zeker niet om contact op te nemen op het gratis nummer +32 (0)800 30 929 en samen bekijken we de situatie en zoeken we naar een geschikte oplossing.


Ik ben moeilijk te been. Doen jullie nog huisbezoeken?

Huisbezoeken kunnen opnieuw ingepland worden. Contacteer ons op +32 (0)800 30 929 of via contact@audika.be en we kijken samen met u voor een afspraak. 

 

Ik hoor niet meer goed. Is er iets mis met mijn hoorapparaat?

Er kunnen meerdere oorzaken zijn. Zo kan batterijen, filters of domes vervangen een eenvoudige oplossing zijn. Heeft u deze al vervangen? Dan kunt u best contact met ons opnemen via contact@audika.be of via +32 (0)800 30 929. Samen kunnen we naar een oplossing zoeken.blog-nieuws-coronavirus-2020

 

Algemene Vragen

Wat zijn coronavirussen? 

Coronavirussen zijn een familie van virussen die een infectie veroorzaken bij mensen en verschillende dieren, waaronder vogels en zoogdieren zoals kamelen, katten en vleermuizen. Sommige coronavirussen van dieren zijn zoönotisch, wat betekent dat ze kunnen overdragen worden tussen dieren en mensen. Tot nu toe is aangetoond dat zeven coronavirussen ook bij mensen een infectie kunnen veroorzaken. Wanneer dierlijke coronavirussen evolueren, mensen besmetten en zich verder verspreiden tussen mensen, kan dit leiden tot uitbraken.

 

Wat zijn de symptomen van het nieuwe coronavirus (COVID-19)?

De symptomen variëren van milde tot ernstige luchtwegaandoeningen met koorts, hoesten en ademhalingsmoeilijkheden. Ouderen en mensen met bestaande chronische aandoeningen lijken kwetsbaarder voor ernstige symptomen.

 

Wat kan ik doen om mezelf te beschermen en besmetting te vermijden?

1. Zeker doen: was regelmatig en grondig (40 à 60 sec.) je handen met water en zeep
2. Moet je hoesten? Doe dat in een papieren zakdoekje of in de binnenkant van je elleboog.
3. Gebruik papieren zakdoekjes bij het niezen of snuiten en gooi ze weg in een afsluitbare vuilbak
4. Vermijd om handen en kussen te geven.
5. Blijf zeker thuis als je ziek bent. Ga niet naar het werk!
6. Vermijd zelf nauw contact met zieke personen.
7. Probeer erop te letten je gezicht zo weinig mogelijk aan te raken met je handen.

 

Ik ben een risicopersoon voor een coronabesmetting, wat moet ik doen?

Net zoals voor griep is het coronavirus vooral gevaarlijk voor oudere mensen en mensen met al andere (ernstige) gezondheidsklachten. Bescherm uzelf tegen het coronavirus zoals u dat ook doet voor het griepvirus; was regelmatig en grondig uw handen, vermijd contact met zieke personen (mensen die hoesten bijvoorbeeld), vermijd slecht verluchte plaatsen waar veel andere mensen zijn, geef geen hand aan mensen.

 

Ik ben naar een land of regio geweest waar coronapatiënten zijn gemeld en ik voel me ziek. Wat moet ik doen?

Heeft u koorts en luchtwegklachten (zoals hoesten en kortademigheid), en bent u in de afgelopen  dagen in een land met het coronavirus geweest of is er iemand in uw nabije omgeving die ziek is en die in een land met het coronavirus geweest is, bel dan naar uw huisarts en vermeld uw reisgeschiedenis en uw symptomen. Ga niet naar de wachtzaal of naar spoed. Om besmetting van andere mensen te voorkomen, is het aangewezen om afstand te houden van andere mensen. Bedek mond en neus met een wegwerpzakdoekje bij niezen of hoesten. Gooi de zakdoekjes weg in een vuilnisbak met een deksel en was de handen.

 

Heeft u verder nog vragen, neem dan contact met ons op. 

Contact opnemen

 

 

Reacties