Hoe werkt een hoortest?

Leestijd: 5 min
door Audika
21/11/18

BLOG

Veel mensen met gehoorverlies wachten tot wel zeven jaar voordat ze er iets aan laten doen. Zonde, want vaak kan een simpele oplossing veel ellende voorkomen. Twijfelt u over uw gehoor? Denkt u dat uw gehoor achteruit gaat? Twijfel niet langer en kom langs voor een hoortest.

Gratis en vrijblijvende hoortest

Een hoortest geeft u inzicht in de mate van gehoorverlies en de oorzaak ervan. Zo weet u direct waar u aan toe bent. Bij Audika kunt u terecht voor een gratis en vrijblijvende hoortest.

In deze video leggen wij uit hoe een hoortest werkt.

 

Wat kunt u verwachten van een hoortest?

1. Kennismaking

Onder het genot van een kopje koffie of thee maakt onze audioloog graag kennis met u. Samen bespreekt u uw situatie, wensen en eventuele klachten. Zo heeft de audioloog een goed beeld van uw eigen ervaring.

2. Controle van gehoorgang en trommelvlies

Als eerste controleert de audioloog uw gehoorgang en trommelvlies. Dit gebeurt met een otoscoop, een klein apparaatje met een vergrootglas en een lampje. Hiermee kan de audioloog zien of u bijvoorbeeld een oorprop of infectie heeft.

3. Afnemen van hoortest

Daarna volgt de hoortest. U neemt plaats in een afgesloten ruimte met een koptelefoon op. U krijgt piepjes te horen, verschillend in toonhoogte en volume. Dit gebeurt afwisselend bij uw linker- en rechteroor. Met een knop geeft u aan wanneer u een piepje hoort.

Zo krijgt de audioloog een goed beeld van uw gehoor aan elk oor per frequentie. De resultaten worden zichtbaar in een grafiek, een zogenoemd audiogram. Deze krijgt u mee naar huis.

hoe-werkt-een-hoortest-v2-800-450px

4. Adviesgesprek

Na afloop van de hoortest bespreekt de audioloog de resultaten met u. Is uw gehoor in orde? Dan hoeft u geen actie te ondernemen. Is er sprake van gehoorverlies? Dan bespreekt de audioloog samen met u de oorzaak en de mogelijke oplossingen.

Ons advies is eerlijk en vrijblijvend. Adviseert de audioloog een hoorapparaat? Dan kunt u deze gratis uitproberen. Denkt u er liever nog even over na? Geen probleem. U bent altijd welkom om op een later moment nog eens langs te komen.

5. Waar kunt u terecht voor een hoortest?

U kunt voor onze gratis en vrijblijvende hoortest terecht bij alle hoorcentra, shop-in-shops en servicepunten van Audika. Met meer dan 100 locaties in België is er altijd een professionele audioloog bij u in de buurt. 

Vind een hoorcentrum bij u in de buurt

 

 

Reacties