Sensorineuraal gehoorverlies

In ons binnenoor zitten piepkleine haartjes die geluid waarnemen, dat vervolgens door de gehoorzenuw aan onze hersenen wordt doorgegeven. Schade aan een van deze componenten, als gevolg van lawaai, ziekte of natuurlijke veroudering, leidt tot een sensorineuraal gehoorverlies. Gedurende ons leven verliezen we allemaal een deel van deze zo belangrijke haarcellen. Als u vermoedt dat u of een familielid of vriend gehoorverlies heeft, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We hebben een grondige kennis van de behandeling van alle soorten gehoorverlies en wij kunnen ook u van dienst zijn.

 

De oorzaak van sensorineuraal gehoorverlies

Sensorineuraal gehoorverlies is het meest voorkomende type gehoorverlies. Meestal is het een natuurlijk gevolg van veroudering of van veelvuldige blootstelling aan hoge lawaainiveaus. Ander oorzaken zijn virusinfecties, ziekten, behandeling tegen kanker of medicijnen. Het gaat meestal om een permanente aandoening en om die reden zijn hoortoestellen nodig om het horen te verbeteren.

De behandeling van sensorineuraal gehoorverlies

De behandeling van sensorineuraal gehoorverlies hangt af van een aantal factoren. Soms worden medicijnen voorgeschreven die de symptomen zoals ontsteking in het binnenoor verminderen, waardoor geluid weer duidelijker klinkt. In andere gevallen van gehoorverlies als gevolg van beschadigde haarcellen helpen hoortoestellen meestal. Voor een optimale behandeling kan u het beste een afspraak maken voor een gratis hoortest bij een van onze audiologen. Dan kunnen wij de mate van gehoorverlies vaststellen en zo tot de beste oplossing voor uw probleem komen.

Maak een afspraak

Hoortoestellen voor ieder oor

Wij hebben hoortoestellen voor elk type gehoorverlies, van licht over matig tot ernstig. Wij hebben modellen die onzichtbaar in het oor zitten of onopvallend achter uw oor. Wat uw behoeften of voorkeuren ook zijn, wij vinden altijd de perfecte oplossing.

Bekijk onze hoortoestellen

landkaart-belgie-low-res

Met 100 locaties, altijd
bij u in de buurt


Zoek een hoorcentrum