gehoorverlies-behandelen-audika

Ongeveer 1 op de 6 mensen heeft gehoorverlies, u bent dus zeker de enige niet. Net als bij andere gezondheidskwesties is het belangrijk om gehoorverlies niet te negeren en de hulp van een professional in te schakelen. Als u eenmaal de eerste horde genomen hebt, zal blijken dat er genoeg hulp voorhanden is.


Gehoorverlies kan uw leven op zijn kop zetten. Als u er last van hebt, adviseren wij u zo snel mogelijk op zoek te gaan naar behandeling. De meeste vormen van gehoorverlies kunnen worden aangepakt met behulp van professionele hoorzorg.

De behandelmogelijkheden variëren afhankelijk van een aantal factoren. Ten eerste is daar de mate van gehoorverlies, gevolgd door het soort gehoorverlies en uw leefstijl.

Onze audiologen kennen alle verschillende gehoorverliezen door en door. Wij hebben een ruime selectie aan kwaliteitshoortoestellen en staan u bij in elke volgende stap.

Gratis hoormeting

Het afnemen van een hoormeting verloopt ontspannen en volkomen pijnloos. De test wijst uit hoe groot uw gehoorverlies is en welk type gehoorverlies u hebt. Na ongeveer een uur hebben wij uw gehoor in kaart gebracht zodat we samen de resultaten kunnen doornemen en tot een advies voor de beste oplossing kunnen komen.

Maak een afspraak


Zo komt u aan hoortoestellen

U krijgt een gratis hoormeting en een persoonlijke hoortoestelaanpassing.

Uw eerste ontmoeting met een audioloog 

Wij begeleiden u bij de drie stappen naar de allerbeste behandeling: een hoormeting, een onderzoek en een vraaggesprek.

1. Hoormeting

De hoormeting duurt ongeveer 60 minuten. U krijgt een koptelefoon op en wordt gevraagd om een knop in te drukken in reactie op een serie pieptonen. Hiermee kunnen wij de mate van uw gehoorverlies vaststellen.

2. Onderzoek

Daarna onderzoeken we uw oren op eventuele belemmeringen in de vorm van oorsmeer of een infectie, die het gehoorverlies zouden kunnen verklaren. 

3. Vraaggesprek

Daarna komt het vraaggesprek waarin we nagaan welke problemen u ondervindt met uw gehoor.

Ons advies voor de behandeling hangt af van de testresultaten en uw antwoorden. Als het ernaar uitziet dat hoortoestellen u wellicht kunnen helpen, zullen we de best mogelijke oplossingen met u bespreken.

 
 
  • Ons advies houdt rekening met een aantal factoren:

  • De resultaten van uw hoortest

  • Uw antwoorden op de vragen over uw gehoor

  • Hoe groot uw gehoorgangen zijn

  • Uw leefstijl en dagelijkse activiteiten

  • Uw budget
Een ontspannen kennismakingsgesprek

Om ons een gedetailleerd inzicht te geven in uw gehoorverlies en uw persoonlijke behoeften, zullen we u een aantal vragen voorleggen over de problemen die u met uw gehoor hebt, zoals: 

  • Waar en wanneer ervaart u de grootste problemen met uw gehoor? 
  • Hebt u specifieke behoeften met betrekking tot uw leefstijl? Bent u bijvoorbeeld heel actief?  
  • Op welke manier maakt u zich zorgen om uw gehoorverlies en het dragen van hoortoestellen?
landkaart-belgie-low-res

Met bijna 100 locaties, altijd
bij u in de buurt


Zoek een hoorcentrum