Haal het meeste uit uw hoortoestellen dankzij deze accessoires

Leestijd: 10 min
door Audika
16/11/20

BLOG

Hoorapparaten helpen u opnieuw verbonden te zijn met de wereld rondom u. Een groot aantal accessoires zorgen ervoor dat u volledig kan genieten van alle kleine nuances. Van volledig geïntegreerde systemen tot aparte accessoires, dankzij deze toestellen en diensten kan u het meeste halen uit uw hoortoestellen.

 

Eén van de eerste tekenen waaraan men vaak beginnend gehoorverlies kan herkennen, is het slecht horen van de televisie of radio. De TV staat volgens u nooit op het juiste volume en u moet steeds weer naar de afstandsbediening grijpen om het luider te zetten. Dit kan al eens voor spanningen zorgen binnen huishoudens waar u misschien de enige met een gehoorverlies bent. Gelukkig bestaan er voor dit probleem verschillende oplossingen zodat iedereen in huis kan genieten van het juiste volume.

 

Eén zo’n oplossing is bijvoorbeeld de Sennheiser Set 860, een luisterondersteuningssysteem dat draadloos de klanken van de televisie rechtstreeks in het oor afspeelt. Dit slim luisterapparaatje biedt u de mogelijkheid om het volume zo in te stellen dat het voor u goed verstaanbaar is, zonder dat de TV te luid is voor de mensen in uw omgeving. Het geluid van de kinbeugel is namelijk volledig onafhankelijk van de audio van de TV.

De audio kan ook perfect aan uw persoonlijke voorkeuren worden aangepast. Zo kan u kiezen uit vooraf ingestelde luisterprofielen en kan de balans tussen het linker- en rechteroor worden afgesteld.

Bovendien beschikt de Sennheiser Set 860 over een ingebouwde microfoon, volumeregelaar en ruisonderdrukking om de achtergrondgeluiden op TV te verminderen en de dialogen te benadrukken voor een optimale luisterervaring.

De kinbeugel kan zowel door hoortoesteldragers als niet hoortoesteldragers worden gebruikt.

sennheiser-860

Enkele voordelen op een rijtje: 

  • Draadloos

  • Het door u gekozen volume heeft geen invloed op het volume van de TV luidsprekers

  • Functie voor het verbeteren van spraak

  • 3 verschillende hoorprofielen om het geluid aan te passen aan uw persoonlijke voorkeur

  • Bereik tot 70 m

  • Gebruiksduur tot 18 uur

  • Oplaadtijd 3 uur

  • Digitale en analoge audio-ingang waardoor deze bijna op alle TV’s eenvoudig kan worden aangesloten

  • Zeer gemakkelijk te bedienen

  • 2 jaar garantie

 

Indien u tussen 1 november en 31 december 2020 een product van Sennheiser koopt, krijgt u 3 jaar garantie in plaats van 2! Audika schenkt hier bovenop nog eens 15% op alle Sennheiser producten!


Ga naar de webshop

 

Deze adapter zorgt ervoor dat uw hoorapparaat draadloos verbonden is aan de TV, waardoor u het geluid van de televisie rechtstreeks in uw hoortoestellen hoort. Zo is de audio verstaanbaarder en kan u het volume kiezen dat perfect voor u past.

Het geluid van de TV rechtstreeks in uw hoortoestel horen

 

Met deze afstandsbediening kan u gemakkelijk en op discrete manier het volume van uw hoorapparaten aanpassen of het geluid volledig dempen. Het laat u ook toe om tussen verschillende programma’s van uw hoortoestel te schakelen.

Hoe verbindt u uw hoortoestel met de Remote Control 3.0?

 

accessoires-tv-muziek

 

Begrijpen wat er via de telefoon wordt gezegd kan al moeilijk zijn voor mensen met een normaal gehoor, laat staan voor mensen met een verminderd gehoorvermogen. Ook voor zij die een hoorapparaat dragen, kan bellen best een uitdaging zijn. Waar houdt u best de telefoon om de klanken zo duidelijk mogelijk te horen? Is het beter om de speaker op luid te zetten? Wat met al dat achtergrondgeluid?

 

Een gemakkelijke oplossing indien u Bluetooth-hoorapparaten heeft, is om deze te verbinden met uw gsm. Zo krijgt u de klanken van het telefoongesprek rechtstreeks in uw hoorapparaat te horen en kan u genieten van een duidelijk telefoongesprek in beide oren terwijl achtergrondgeluid verminderd wordt. Indien u beschikt over een Android gsm, dan heeft u een bijhorend toestelletje zoals de ConnectClip nodig als tussenschakel om de verbinding tussen uw smartphone en Bluetooth-hoorapparaat mogelijk te maken.

Meer weten over Bluetooth-hoorapparaten

 

De ConnectClip is een microfoon en headset in één. Het streamt de klanken van uw smartphone, tablet of computer rechtstreeks naar uw hoortoestellen om muziek af te spelen of om gemakkelijk handsfree te kunnen bellen. Zo hoort u de stem van de beller rechtstreeks in uw hoorapparaat en vangt de interne microfoon op wat u als spreker zegt. Verstaat u iemand minder goed? De ConnectClip functioneert ook als een normale microfoon, waarbij de stemmen uit uw omgeving rechtstreeks naar uw hoortoestel worden gestreamd.

ConnectClip als microfoon gebruiken

 

accessoires-bluetooth-hoorapparaat

 

Er bestaan reeds verschillende apps voor uw smartphone die het toelaten om het meeste te halen uit uw Bluetooth-hoortoestel

 

De Oticon ON app biedt u de mogelijkheid om gemakkelijk en snel de instellingen van uw hoorapparaat bij te stellen of het volume aan te passen. Uniek is ook de Tinnitus SoundSupport functie om verzachtende geluiden voor oorsuizen af te spelen in uw hoortoestellen. Maar is er nog meer! Dankzij de Oticon ON app kan u uw hoorapparaat verbinden met toestellen en diensten die verbonden zijn met het internet. Denk maar aan uw kalender, huishoudapparaten, email, etc. Zo kan u bijvoorbeeld instellen dat u een melding hoort in uw hoortoestel wanneer u een email heeft, of wanneer de wasmachine klaar is!

 

De laatste nieuwe innovatie in hoortoestelindustrie is de RemoteCare app van Oticon, de pionier in virtuele hoorzorg die hoortoesteldragers in contact brengt met hun hoorexpert. We begrijpen dat een bezoek aan één van onze hoorcentra niet altijd mogelijk is. Dankzij de RemoteCare app kan u nu online hulp verkrijgen en een virtuele consultatie houden met uw hoorexpert, zonder dat u hiervoor uw huis moet verlaten. De audioloog kan vanop afstand de instellingen van uw hoorapparaat aanpassen, die u dan in realtime kan testen. Zo kan u steeds genieten van de beste geluidskwaliteit van uw hoortoestel, zonder dat u hiervoor naar één van onze hoorcentra moet gaan.

Op zoek naar accessoires voor uw hoorapparaat? Onze hoorexperten staan steeds klaar om u te helpen zoeken naar accessoires die compatibel zijn met uw hoortoestellen.

Reacties