Onderhoud Hoorapparaat

U rekent dagelijks op uw hoorapparaat om te kunnen blijven genieten van de kleine dingen om u heen. Om zo lang mogelijk genot te hebben van uw hoorapparaat, is het dus van cruciaal belang om deze zo goed mogelijk te onderhouden. 

Stof, zweet, oorsmeer en andere vuiltjes kunnen de verschillende onderdeeltjes van uw hoorapparaat verstoppen en dus een invloed hebben op de werking van uw toestel. Om dit te voorkomen en de levensduur van uw hoorapparaat te verlengen, wordt er aangeraden om deze dagelijks te reinigen. Verder is het erg belangrijk om steeds uw gehoorapparaat droog te houden. Zo verkleint u de kans op schade en kunt u optimaal blijven genieten van al het moois om u heen.

Houd tijdens het reinigen van uw hoorapparaat rekening met de volgende tips & tricks:

  1. Controleer het oorstukje regelmatig op aanwezigheid van oorsmeer en vocht. Dit helpt infecties en jeuk te voorkomen. Bovendien zorgt dit ook voor een betere geleiding.
  2. Gebruik bij reiniging enkel de daartoe geschikte producten. Vermijd hierbij alcohol of agressieve schoonmaakmiddelen.
  3. Bewaar de toestellen steeds op een veilige plaats waar ze beschermd worden tegen vuil en beschadiging.
  4. Gebruik nooit scherpe voorwerpen wanneer u oorsmeer wilt verwijderen
  5. Laat reparaties altijd over aan onze audiologen

 

Instructievideo's voor het onderhoud van uw hoorapparaat

Met onderstaande instructievideo's hopen wij u zo goed mogelijk te kunnen begeleiden bij het zelf onderhouden van uw hoortoestel.
Bij twijfels of vragen, contacteer ons gerust op het gratis nummer +32 (0)800 30 929 of contacteer ons via mail op contact@audika.be. Ons Audika team staat paraat om u verder te helpen met alle vragen. 

Batterijen, domes en filters vervangen

Onderhouden en reinigen van uw hoorapparaat

Uw hoortoestel gebruiken

Hoortoestel aan accessoires verbinden