Boek vanaf nu zelf uw gratis hoortest online

Kiest u liever zelf wanneer u tot bij ons komt, zonder hiervoor te moeten bellen? Boek nu zelf online uw afspraak, waar en wanneer u wil. Deze komt dan automatisch in onze agenda’s te staan.

Opgelet! Op dit moment kan u enkel een afspraak inplannen voor een gratis hoortest. Wilt u langskomen voor een controle of voor het onderhoud van uw hoortoestel? Gelieve ons te contacteren via contact@audika.be of op het gratis nummer +32 (0)800 30 929.

Boek nu online

Selecteer uw hoorcentrum

Selecteer een specialist

U kunt een hoorcentrum bij u in de buurt zoeken op de kaart.

Indien er geen beschikbaar moment is voor uw hoorcentrum, dan wordt u automatisch doorverwezen naar ons callbackformulier.

Passen de beschikbare momenten niet voor u, contacteer ons dan via het contactformulier. Samen zoeken we dan naar een datum die voor u past.

Draagt u momenteel of heeft u in het verleden hoortoestellen gedragen?

Kies uw leeftijdsgroep

Wat houdt een hoortest in?

wat-gebeurt-tijdens-hoortest1-3

Een eerste gesprek

Wij zijn ons ervan bewust dat het voor velen onder ons niet gemakkelijk is om die eerste stap naar een hoortest te zetten. Binnen onze hoorcentra ontvangen wij u dan ook graag in een warme en veilige omgeving. Alvorens we de hoortest opstarten, overlopen we eerst met u uw medische geschiedenis alsook uw levensstijl (hobby’s, werk, etc). Wij willen uw situatie goed kunnen begrijpen om, indien nodig, u ook de best mogelijke oplossing aan te bieden.

Onderzoek van uw oren

De audioloog onderzoekt vervolgens uw oren om eventueel andere oorzaken van uw gehoorproblemen uit te sluiten (bv. de opbouw van oorsmeer of infecties).

wat-gebeurt-tijdens-hoortest4-5-opties

Tijd om uw gehoor te testen

In een gecontroleerde akoestische ruimte krijgt u een reeks tonen te horen. U dient op een knop te drukken als reactie op deze geluiden. Uw antwoorden geven ons een inzicht in de exacte staat van uw gehoor. Hierna doet u ook een spraakverstaanbaarheidstest. U neemt hiervoor best iemand mee die u kent. Deze soort test werkt namelijk het beste bij een bekende stem, aangezien u gewoon bent aan de manier van spreken van die persoon. Uw familielid of kennis zal op verschillende afstanden een lijst met woorden voorlezen terwijl de audioloog observeert hoe goed uw begrip is in deze situaties.

De volgende stappen

Aan het einde krijgt u meteen uw testresultaten. Indien nodig, worden oplossingen besproken en krijgt u advies over hoe u het beste kunt communiceren in verschillende alledaagse situaties, zowel met als zonder hooroplossing.

Een kennis meenemen tijdens uw hoortest heeft een grote meerwaarde.

Wij raden u aan om een familielid of kennis mee te nemen tijdens uw afspraak. Zo kunnen wij een spraakverstaanbaarheidstest doen met een stem die voor u bekend is. Dit zorgt ervoor dat wij een concreter beeld krijgen van uw hoorvermogen en u dus beter kunnen helpen. Bovendien zal er veel nieuwe informatie op u afkomen, en komt een tweede paar oren hier zeker van pas.

 • icon-location

  70+
  Hoorcentra

 • 30 dagen
  Gratis testen

 • group-4292

  5 jaar zonder zorgen
  Nazorg en garantie