hoe-werkt-gratis-hoortest

Hoe werkt een hoortest

 • 1. Kennismaking

  Onze audiologen nemen graag de tijd voor u, om te luisteren naar uw persoonlijke situatie, wensen en mogelijkheden.

 • stap2-small

  2. Controle

  Voordat er een betrouwbare hoormeting uitgevoerd kan worden, controleert onze audioloog altijd eerst uw gehoorgang en het trommelvlies middels otoscopie. 

 • stap3-small

  3. Hoortest

  Daarna volgt de hoortest. U krijgt piepjes te horen, verschillend in toonhoogte en volume. Dit gebeurt afwisselend bij uw linker- en rechteroor.

 • stap4-small

  4. Adviesgesprek

  Na afloop van de hoormeting krijgt u een professioneel en eerlijk advies van onze audioloog.


De voordelen van een gratis hoortest

 • Inzicht in de kwaliteit van uw gehoor

 • Binnen 30 minuten een professioneel advies op maat

 • Altijd bij u in de buurt

 • Gratis en geheel vrijblijvend

 

Ik zou zeggen wacht vooral niet te lang. Wacht niet tot je omgeving vervelend begint te doen en voortdurend begint te zeggen, zou je niet eens gaan. Ga uit jezelf, laat je testen. Je verliest daar niets mee. Ik denk dat je daar baat bij kan hebben.

Janine

★★★★★


Veel gestelde vragen

Wat houdt de hoortest in?

Een hoormeting bij Audika bestaat uit twee delen. Wij laten u eerst een aantal woorden horen, met het verzoek die te herhalen. Hiermee wordt duidelijk in hoeverre u problemen ondervindt in het verstaan van spraak. Vervolgens wordt een zogenaamd audiogram gemaakt, waarbij geluid in de vorm van korte tonen op diverse frequenties en sterktes wordt aangeboden.

Moet ik iemand meenemen naar de hoortest?

Wij raden altijd aan om een bekende mee te namen naar de intake en hoortest. Twee horen immers meer dan één, en er zal veel nieuwe informatie op u afkomen. Daarnaast kunnen wij dan een spraak verstaanbaarheidstest doen met een voor u bekende stem. Dit zorgt ervoor dat we u beter kunnen helpen.

Doet de hoortest pijn?

Nee, de hoortest is niet pijnlijk.

Kan ik het verder verslechteren van mijn gehoor tegengaan?

Het verder achteruitgaan van uw gehoor kan worden voorkomen, zodra de mate van gehoorverlies is vastgesteld. Bij Audika doen we gehooranalyses waarmee we de beste manier bepalen om gehoorverlies te behandelen en verder te voorkomen.